Hårförlängning med äkta löshår eller inte

Det är frågan! Ska du välja äkta löshår eller hårförlängning med syntetiskt hår? Svaret på den frågan är inte så solklart som man kan tänka sig. Om du tycker om att pyssla med extensions på egen hand kan det vara riktigt kul att experimentera med syntetiska varianter. Men om du går till en salong ska du be om att få bästa möjliga extensions och de är för det mesta gjorda av äkta hår.

Löshår av äkta människohår

Det är stor skillnad på löshår av äkta hår och syntetiska varianter. Många anser att äkta hår ser finare ut. Det rör sig på ett naturligt sätt och är också enklare att behandla. Äkta hår kommer för det mesta från Asien. Det har en gång varit mörkt men har blekts och färgats till olika nyanser.

Om löshåret är av hög kvalitet kommer det att ha en fin glans och du kan välja om det ska stylas med lockar eller vara lite vågigt eller rakt. Äkta människohår ser och känns naturligt. Det kan också vara något att tänka på. När du rör vid ditt hår är det inte så dumt om du upplever att det är mjukt och mysigt att ta i.

Syntetiskt hår kan fungera

När du vill experimentera lite på egen hand och mest är nyfiken på hur det kan kännas med hårförlängning kan du testa med syntetiskt. Det här kan till exempel vara en rolig effekt till en fest där du vill spexa till det lite. Professionella salonger jobbar vanligtvis inte med syntetiskt hår då det inte håller samma kvalitet så det här materialet kan ses mer som ett val för hemmafixaren som vill köpa billiga hårförlängningar att leka med.