Mänskliga motiv på fototapeter

Alla tycker om faster Linda och mormor Ingrid. Och nu tänker du att det skulle vara fint med en fototapet med allas älsklingar tillsammans på verandan i stort format. Det finns fototapeter med mänskliga motiv och de behöver inte komma från din privata bildsamling. På kontor kan det kännas häftigt med en vägg som inkluderar personer som jobbar eller inspirerar på något vis.

Fototapeter med människor

När du vill hänga upp bilder på barn och vuxna från familjen och vänskapskretsen finns det saker att tänka på. Det är till exempel att föredra att personerna på bilden inte är i fokus. De bör vara en del av ett större sammanhang.

Det kan kännas för mycket när personer du känner finns i stort format på din vägg. Om de däremot ingår i en bild med vackert landskap finns det mer att se på. Det kan vara ett kul sätt att kombinera favoritlandskapet med favoritpersonerna.

Be alltid om lov först!

Kom ihåg att alla inte tycker om att bli förevigade på bild och sedan förstorade på en vägg i ditt hem. Om du vill ha fototapeter med människor som du känner måste du fråga om lov. Och det gäller inte bara vuxna. Barn är inte alltid förtjusta i att se sig själva på bild hur som helst.

Tänk framåt

Sist men inte minst måste du tänka framåt. Vill du se en viss person på din vägg varje dag i flera års tid? Även om det är en person som du inte känner kanske du tröttnar på att se samma leende eller min dag ut och dag in.

Det är ofta säkrare att satsa på motiv som föreställer natur eller stadsmiljöer utan människor i fokus. Den här typen av fototapeter håller länge och smälter väl in med annan inredning i ditt hem.