Titta på en reel för rätt känsla i filmproduktion

När du vänder dig till en reklambyrå eller ett produktionsbolag för att få hjälp med filmproduktion kan du be om att få se en reel. En reel är en film som visar vad bolaget kan åstadkomma vad gäller känsla och stil i film. Det här kan ge dig en massa inspiration och även få dig att inse om du har hittat rätt leverantör.

Effekter och animationer

Med en reel kan ett produktionsbolag visa hur de kan hjälpa dig med en filmproduktion som inkluderar olika typer av effekter. Kanske får du se hur de använder animation som ser verklig ut i kombination med äkta film från stadsmiljö eller kanske naturen.

Animationer kan också vara inslag som får filmen att kännas hela vägen ner i maggropen. Det kan till exempel vara eld, vatten som sprutar och annat effektfullt. När du ser hur bolaget kan kombinera och leka med effekter inser du att det går att göra så mycket med din film.

Tempo i filmproduktion

Se även på en reel för att se hur filmbolaget lyckas med att hålla ett tempo. Idag är det viktigt med reklamfilm som inte känns långsam. Den ska ha ett tempo som suger tittarna till sig och sedan håller deras uppmärksamhet filmen ut. Om den reel som du ser har den här känslan har du säkert hittat ett produktionsbolag som kan hjälpa dig med din reklamfilm.

Ljudeffekter

Använd också din hörsel när du ser på en reel. Lägg märke till hur en filmproduktion påverkas av ljuden. Det kan vara musik, ljudeffekter och mer. Det är viktigt att produktionsbolaget kan kombinera film med ljud på ett effektivt sätt. Det ger dig en god indikation om vad de kan göra för ditt företags reklamfilm